Zadnje subote u mjesecu svibnju održana je misa zahvalnica za proteklu sezonu Katoličke malonogometne lige i Katoličke odbojkaške lige. Misa je održana u župi prvaka KMNL, Sv. Obitelji na Trnju, a misu je predvodio povjerenik za pastoral mladih vlč. Ivica Budiščak. Nakon mise dijeljene su nagrade za proteklu sezonu, a poslije toga za sve ekipa organizirana je prigodna zakuska uz gledanje finala Lige Prvaka. Detaljnije u nastavku.

Krenuti ćemo s rezultatima KMNL-a.
Kao što smo i u naslovu spomenuli 1. ligu je osvojila ekipa Sv. Obitelji. Ove godine 1. liga je bila jako napeta i prvak se odlučivao u zadnjem kolu gdje je teoretske izglede za naslov imalo 4 ekipe među kojima je bila i jedna naša ekipa, Sv. Petar 1. Najnapetija utakmica je bila baš ona Sv. Obitelji u kojoj su pobijedili sa 2:1, a protivnik je imao stativu u zadnjoj minuti. Da je rezultat bio neriješen, ekipa Sv. Obitelji pala bi čak na 4. mjesto. Ovako je naša ekipa Sv. Petra 1 "osvojila" to nesretno 4. mjesto i to tako da je treće mjesto pobjeglo samo za jedan gol. Tako je s istim brojem bodova 3. bila ekipa Sv. Ivana apostola i evanđelista, prošlogodišnji prvaci. 2. mjesto osvojila je ekipa Bl. Ivana XXIII iz Dubrave. Zanimljivo je spomenuti da su dečki iz Dubrave imali isti broj bodova kao prvaci te bili bolji u međusobnom susretu i gol razlici. Međutim u Katoličkoj ligi prvi kriterij su duhovni susreti koje je Bl. Ivan imao jedan manje i time izgubio mjesto prvaka. Najvrijedniju nagradu, onu za Fair Play osvojila je ekipa Sv. Josipa.

Na ovom događaju su bile dijeljene nagrade i za Uskrs kup koji se ove godine igrao po malo drugačijem sistemu. Spojen je Božićni i Uskrs kup u veliki kup koji se igrao kroz cijelu sezonu. Kup je osvojila ekipa Bl. Ivana XXIII i tako se barem malo utješila za neosvajanje lige. Drugo mjesto osvojio je Sv. Marko Križevčanin, dok je treće mjesto osvojila naša ekipa Sv. Petar 1 poražena u polufinalu baš od Sv. Ivana. Najvrijedniju nagradu, onu za Fair Play osvojila je također naša ekipa i to Sv. Petar SV.

Što se tiče ostalih rezultata naših ekipa Sv. Petar 2 i Sv. Petar SV ostvarili su solidne rezultate u 1. ligi i zauzeli 6. i 7. mjesto. Sv. Petar 3 cijelu su sezonu mučili muku s ozljedama i izostancima i na kraju nisu uspjeli izdržati ligu do kraja. Tako da su izbačeni iz lige, a tijekom stanke vidjeti ćemo što će biti s tom ekipom.
Tako da Sv. Petar i sljedeće sezone nastavlja s rekordnim brojem ekipa u 1. ligi, a to je sada tri ekipe.
Spomenimo svakako i našu najmlađu seniorsku ekipu, a to je Sv. Petar 5. Ta ekipa sastavljena je od prošlogodišnjih krizmanika i jedna je od najmlađih u ligi. Tako da se ove godine nisu bazirali na rezultat nego da se potpuno oforme kao ekipa. Međutim već u prvoj sezoni osvojili su najvrijedniju nagradu, a to je ona za Fair Play. Bravo dečkima!

Sve rezultate svih liga možete vidjeti na službenoj stranici lige www.pastoralsportasa.hr
Krizmanička liga još je u tijeku i o njoj ćemo izvjestiti kada završi.

Nakon nogometa bacamo se na odbojku.
Ženska odbojkaška ekipa Sv. Petra u Katoličkoj odbojkaškoj ligi zauzela je 2. mjesto odmah nakon ekipe Svete Mati Slobode, koja se natječe i u drugoj državnoj ženskoj ligi.
Župa sv. Petra imala je predstavnike i u mješovitoj ligi te je ekipa ligu završila na 3. mjestu.
Nažalost ove godine se nije uspio održati niti Božićni niti Uskrsni turnir u ženskoj kategoriji ali je naša župa sudjelovala na oba turnira koja su bila organizirana samo u mješovitoj kategoriji. Na Božićnom turniru, u finalnom porazu protiv poznate ekipe Sv. Josipa, osvojilo se 2. mjesto. Ove godine je Uskršnji turnir organiziran u humanitarne svrhe, ekipe su se odrekle službenih sudaca, medalja, pehara i nagrada te je sva prikupljena kotizacija išla za djecu dječjeg doma Sv. Josip u Hrvatskom Leskovcu, kojeg vode sestre Karmeličanke. Na tom turniru naša mješovita ekipa osvojila je 1. mjesto.

Dakle KMNL i KOL su završile te čekamo još kraj KKL-a.
A prije odlaska na praznike očekuje nas još turnir Petrovo koji ćemo najaviti u zasebno članku.