Prošli tjedan završen je još jedan, osmi po redu, turnir Petrovo 2013 – Sven Vuić. I ove godine turnir se odigrao u 3 sporta, malom nogometu, streetballu i odbojci. Turnir je trajao od 20. do 25. lipnja, igralo se pet dana, a sve se odigravalo na terenima i u dvorani osnovne škole Ivana Gorana Kovačića. Uz sportska događanja bilo je tu i roštilja, glazbe i odlične zabave i druženja. O rezultatima turnira čitajte u nastavku.

Krenuti ćemo s malim nogometom u kojem je nalov i ove godine osvojila domaća momčad. Tako je naslov već tri godine "u rukama" domaćina. Nakon što je prethodne dvije godine prvak bio Sv. Petar 1, ove godine turnir je osvojila ekipa Sv. Petar SV. To je ekipa za koju je igrao i Sven i koja nosi njegove inicijale u imenu, tako da je ovaj naslov dečkima važniji od osvajanja Lige prvaka. Drugo mjesto osvojila je kvartovska ekipa po imenu Maksimir, dok su treći bili juniori MNK Alumnusa. Nagradu za Fair Play osovojila je ekipa Sv. Petar 1, koja zanimljivo nije izgubila niti jednu utakmicu u regularnom dijelu, ali je na kraju završila četvrta. I u polufinalu i za 3. mjesto izgubili su nakon izvođenja šesteraca. Najbolji strijelac turnira bio je ponajbolji igrač pobjedničke ekipe Tvrtko Pajalić sa čak 15 postignutih pogodaka.

Streetball turnir okupio je najviše igrača u mlađim kategorijama od sva tri sporta. Lijepo je bilo vidjeti oko 70 djevojčica i dječaka mlađih od 18 godina kako se bore za odličja u 3x3 košarci. Nakon njih na terene su izašli i seniori i odigrali jedan jako zanimljiv turnir, gdje su se neki prolasci u završnicu odlučivali i na kbazi oš razlike. Rezultati po kategorijama su sljedeći:

2000. i mlađi (dječaci):

1. REMETE
2. PIPL MAST TRAST AS
3. VANZEMALJCI
FAIR PLAY: DREAM TEAM
 
1998. i mlađe (djevojčice):
1. REMETE
2. PEŠČA
3. TRATINČICE
FAIR PLAY: LASO I KOMPANIJA

1995. i mlađi (mladići):
1. CANKI
2. FLIPČIĆI
3. IGRAMO ZA KEBAB
FAIR PLAY: SVETI PETAR
 
Seniori (bez starosnog ograničenja):
1. MILKI
2. FRAN
3. BMW
FAIR PLAY: KRALJICA SVETE KRUNICE

Odbojka je trajala najduže od svih sportova jer se igralo po sistemu mini lige, gdje su ekipe igrale svaka sa svakom. Igrala se mješovita odbojka što znači da u terenu zajedno igraju djevojke i mladići. Pravila su takva da u terenu, od 6 igrača, smije biti maksimalno 3 mladića, a može i manje. Naslov je, kao i u malom nogometu, odnijela domaća ekipa Sv. Petar koja nije izgubila niti jednu utakmicu na turniru. Drugo mjesto osvojila je ekipa Sv. Nikola Tavelić dok su treći bili Sv. Ivan Nepomuk 1. Nagradu za fair-play već drugu godinu zaredom osvaja ekipa OŠ Ivan Goran Kovačić.

Turnir je kao i svake godine završen svetom misom, podjelom nagrada i prigodnom zakuskom u župi sv. Petra, gdje se u utorak 25. lipnja okupio veliki broj mladih pobjednika i sudionika turnira te zajedno proslavio uspjehe te nadolazeći blagdan sv. Petra i Pavla.

Na kraju se zahvaljujemo svim ekipama na sudjelovanju te svim organizatorima, sponzorima i donatorima što su omogućili održavanje ovog turnira.