Športsko društvo Sveti Petar može se pohvaliti odličnim uspjesima na Uskrs kupu 2012. Osvojena su 3 srebra i jedna nagrada za Fair Play. Više čitajte u nastavku.

Naša ekipa mješovite odbojke odlično je odigrala turnir i nakon puno utakmica u jednom danu nije imala snage u finalu se suprostaviti ekipi Don Bosca za koje su igrali i neki profesionalni igrači.

U malom nogometu, kao što smo i pisali, Sv. Petar nastupio je u svim kategorijama sa ukupno 5 ekipa.
Krenimo od najmlađih. Prvopričesnici su kao i odbojkaši igrali cijeli turnir u jednom danu. Također su dogurali do finala, ali tamo su naišli na najboljeg golmana u gradu u njihovoj generaciji koji je odlično branio vrata župe Marka Križevčanina. Tako da su se okitli srebrom, a naš mladi Dante Žanetić bio je najbolji strijelac turnira. Bravo limači!
Naši krizmanici nisu uspjeli proći grupu, ali zato su dečki osvojili najvrijedniju nagradu koja se može osvojiti u katoličkoj ligi ili na katoličkom turniru, a to je nagrada za Fair Play. Svaka čast momci!

Seniorski malonogometni turnir je jedini turnir koji je se igrao u dva dana. Tako su naše sve tri ekipe, u subotu u borbama po skupinama, osiguralne četvrtfinale koje se igralo u nedjelju. Možemo se stvarno pohvaliti i reći da od osam ekipa u drugom krugu, Športsko društvo Sveti Petar imalo je tri ekipe.
Stjecajem okolnosti, naša 1. ekipa od koje se najviše očekivalo, nije došla u najjačem sastavu i tako ispala u četvrtfinalu od kasnijeg pobjednika turnira.
Sv. Petar 3, potpomognuti sa 4 igrača iz Sv. Petra 2, uspješno su prošli u četvrtfinalu te vodili u polufinalu, ali ipak su na kraju izgubili sa minimalnom razlikom. U utakmici za 3. mjesto su isto tako imali veliko vodstvo od čak 4:1, ali se suparnička ekipa Sv. Martina čudom  uspjela vratiti i u zadnjim sekundama pobijedila sa 5:4.
I na kraju, opet naši najmlađi seniori, koji su nas opet ugodno iznenadili. Sv. Petar SV, sastavljen od većinom 17-18 godišnjaka, plasirao se u finale turnira. Iako su prvu utakmicu u skupini izgubili od Sv. Petra 1, dalje su nizali samo pobjede, i to uvjerljive. Nažalost u finalu su naišli ipak na bolju ekipu Bezgrešnog Srca Marijinog i izgubili sa minimalnom razlikom od 2:1. Tako su naši susjedi s Jordanovca na putu do naslova pobijedili sve naše 3 ekipe, redom u četvrtfinalu, polufinalu pa finalu. Čestitamo dečkima i nadamo se da ćemo im slijedeće godine vratiti.
Najbolji igrači turnira i najbolji golamn bili su iz pobjedniček ekipe, dok je nagradu za najboljeg stijelca osvjojio naš Matija Vojvodić, koji inače igra za Sv. Petra 2, ali je ovom prilikom pomogao svojim golovima Sv. Petru 3.

U nedjelju navečer, kao što smo i najavljivali, održana je sveta misa u našoj župi pod vodstvom rektora sjemeništa vlč. Domagoja Matoševića, uz asistiranje povjerenika za pastoral mladih vlč. Ivice Budiščaka i povjerenika za pastoral športa, trajnog đakona Marija Spehnjaka. Nakon mise uslijedila je dodjela nagrada za najbolje na turniru i prigodna zakuska.