Drugu sezonu za redom Sv. Petar Zagreb imati će prvaka KMNL-a! Pitanje je samo da li će naša najstarija ekipa, Sv. Petar 1 obraniti naslov, ili ćemo imati nove prvake, našu najmlađu ekipu Sv. Petar SV. Naime, matematički su jedna i druga ekipa pobjegle svojim pratiocima i osigurale prva dva mjesta. Pitanje je samo tko će između ove dvije ekipe biti uspješniji do kraja. Više u nastavku.

Trenutno je Sv. Petar SV 1 bod ispred svojih starijih pratitelja te ima odigranu utakmicu manje. Još je tri kola do kraja i Vuićevima je dovoljno dvije pobjede iz te tri utakmice da bi ostali prvi. Naravno uz uvjet da i prva ekipa osvoji sve bodove do kraja.
Tako da nas očekuje zanimljiva borba do kraja lige između naše dvije ekipe. Međutim taj rivalitet je samo na terenu te se izvan terena dečki zajedno druže i nakon svakog kola komentiraju rezultate i napeto iščekuju krajnji ishod. Isto tako zajedno nastupaju za naš klub MNK Petrus u Županijskoj ligi ZNS-a.
Dodajmo još da su i jedna i druga ekipa izborile polufinale Uskrs kupa. Final four odigrati će se tijekom 5. mjeseca.

Od ostalih naših ekipa, Sv. Petar 2 je u prvoj ligi na sredini tablice. Međutim, ove godine se u Katoličkoj ligi odvija dosad neviđena borba za opstanak. U 2. ligu za sad imamo samo 2 sigurna putnika od 5, koliko ih ispada ove godine. Od 7. do 14. mjesta sve ekipe su unutar 6 bodova. Tako da će i borba za opstanak biti neizvjesna do samog kraja. Sv. Petru 2 u sljedećem kolu na noge dolazi baš Sv. Petar 1. S obzirom da se, kako smo gore pisali, stariji još uvijek nadaju naslovu, i da se radi o KMNL-u gdje ne bi smjelo biti namještanja, ne sumnjamo da će ovo biti zanimljiv dvoboj i pravi župni derbi, naravno sve u duhu Fair-Playa.

Sv. Petar 3 nalazi se na sredini tablice, točnije na 7. mjestu, u 3. ligi. Nažalost nemaju više šanse za ulazak u 2. ligu ove godine, tako da im želimo više sreće u sljedećoj sezoni.

Naša trenutno najmlađa ekipa, krizmanici, trenutno je vodeća u krizmaničkoj ligi. Nažalost radi ne ažurnosti tablice za tu ligu, nemamo točan podatak o njihovoj trenutnoj poziciji.
Nadamo se da ćemo uskoro imati i taj podatak.

Predstojeći produženi vikend nema lige, tako da se natjecanja nastavljaju za 10ak dana.
Sve detalje i točne tablice možete vidjeti na stranicama Pastorala sportaša: pastoralsportasa.hr