Završila je još jedna sezona Katoličke malonogometne lige "Bl. Alojzije Stepinac" te je na kraju sezone župa i ŠD Sv. Petar ostvario povijesni uspjeh, a to je da su sve četiri ekipe koje se natječu u ovom natjecanju ostvarile pravo nastupa u 1.KMNL slijedeće sezone. Do sad niti jedna župa nije imala više od dvije ekipe u prvoj ligi, a Sv. Petar sada može imati četiri. Momci čestitamo! Ukupno su osvojena dva prva mjesta i jedno treće, a detaljnije o rezultatima i trofejima na kraju sezone čitajte u nastavku.

Krenimo sa 1. ligom, iako ove godine Sv. Petar u njoj nije ništa osvojio. Naše prve dvije ekipe ove su sezone opasno plesale po rubu zone ispadanja, ali su u proljetnom dijelu dečki bolje igrali i tako završili oko sredine prvenstvene ljestice. Sv. Petar 1 je zauzeo 8. mjesto, dok je Sv. Petar 2 zauzeo 10. mjesto.
Spomenimo ovdje i nove prvake 1. KMNL, ekipu Sv.Ivan apostol i evanđelista. Oni će KMNL i Zagrebačku nadbiskupiju, zajedno sa prošlogodišnjom Fair Play ekipom Bl.Ivan XXII, predstavljati na državnom prvenstvu koje će se održati u Sarajevu sljedećeg vikenda. Ovim putem ŠD Sv. Petar čestita prvacima.

Većinu sezone, Sv. Petar 3 je držao vrh prvenstvene ljestvice, ali zbog ozljeda nekoliko ključnih igrača to mjesto su do kraja ispustili. To je iskoristila ekipa Sv. Petar Sven Vuić (SV) i ove godine se okitila naslovom prvaka 2. KMNL. Naši najmlađi seniori nanizali su još jedan od mnogobrojnih trofeja i najavili da se u budoćnosti od njih može očekivati još puno velikih uspjeha. Tvrtko Pajalić je medalji prvaka druge lige pridodao i naslov najboljeg igrača lige. Sv. Petar 3 je na kraju završio na trećem mjestu i tako donio još jedan trofej u mnogobrojnu kolekciju športskog društva. I jedna i drugo ekipa, kako smo na početku i pisali, ostvarile su pravo igranja u 1. KMNL slijedeće godine. Čestitamo našoj mladosti i nadamo se da će tako i nastaviti.

Krizmanici su zbog nesporazuma u organizaciji ove sezone krenuli sa zakšnjenjem u ligu i to je ostavilo danak njihovom skupljanju za utakmice i uigranosti. Tako su sezonu završili na 14 mjestu. Nadamo se da ćemo slijedeći godine bolje posložiti krizmaničke redove i ostvariti značajniji rezultat.

I kako se kaže, šečer na kraju. Naši najmlađi osvojili su prvopričesničku ligu i to dosta uvjerljivo. Naslovu prvaka pridodali su i dvije pojedinačne nagrade, a to su ona za najboljeg igrača koju je osvojio Andro Cota te ona za najboljeg vratara koju je osvojio Marko Gugić.

Misa za završetak Katoličke malonogometne lige i Katoličke odbojkaške lige te podjela nagrada održane su u župi Presvetog Trojstva Prečko prošle nedjelje. Ovdje bi spomenuli i osvajanje drugog mjesta naših cura u KOL. O tome uspjehu i njihovim rezultatima pisati ćemo u odvojenom članku.
Sve ostale rezultate i poredak svih liga pogledajte na: www.pastoralsportasa.hr

I na kraju želimo čestitati svim našim ekipama i njihovim igračima i članovima na ovim velikim uspjesima kojima se rijetko koja, a usudili bi se i reći niti jedna župa u Zagrebu ne može pohvaliti. Samo tako naprijed!