Nakon duge zimeske stanke, ovog vikenda, u subotu 10.3., počinje proljetni dio Katoličke malonogometne lige. Tako seniori nastavljaju sa 8. kolom tradicionalno na terenima Kušlanove gimnazije, dok krizmanici nastvaljaju od 4. kola na terenima OŠ Matija Gubec na Knežiji. Sv. Petar je svoju krizmaničku ekipu tek oformio tako da ćemo tijekom sezone odigrati ova propuštena 3 kola. Prvopričesnici su igrali u dvoranama tijekom zime tako da je njihova liga već pri kraju. Isto tako povod početka lige održati će se misa u nedjelju u 18h u zagrbačkoj katedrali. O svemu detaljnije u nastavku.

Nadamo se da će se buđenjem proljeća probuditi i naše dvije prve ekipe koje nastupaju u prvoj KMNL. Jesenski dio sezone je i za jednu i za drugu ekipu bio za zaborav. Obe ekipe nalaze se u donjoj polovici tablice i moraju krenuti s dobrim igrama kako bi izbjegli zonu ispadanja. Pa možemo samo reći, ajmo igrati dečki!
U drugoj ligi situacija je potpuno drugačija i naše mlađe ekipe bore se za prvo mjesto i ulazak u prvu ligu. Nadamo se da će dečki nastaviti ovim tempom te ga još i pojačati te da ćemo na kraju imati dvije ekipe na vrhu druge KMNL.

Zbog raznih promjena u vodstvu lige i samom ustroju tijela koje vodi i organizira ligu, ove godine propustili smo obavijest o početku krizmaničkog dijela lige. Međutim, organizator nam je izašao u susret i omogućio da se uključimo u ligu od proljetnog dijela sezone i da nadoknadimo propuštena 3 kola. Tokom zimskih praznika uspjeli smo sakupiti ekipu što od prošlogodišnjih krizmanika što od ovogodišnjih. Na prvom treningu održanom prošlog vikenda bilo je 17 igrača tako da će novonastali trenerski dvojac Fran Pajalić i Karlo Bulović (igrači Sv. Petar 3) imati težak zadatak koga uvrstiti u sastav u subotu. No, zbog nadoknađivanja zaostalih utakmica, u subotu igraju dvije utakmice pa mislimo da će biti dosta vremena za igru za sve igrače. Dečkima držimo fige i želimo da se što prije uigraju i krenu s pobjedama.

Dok je većina lige spavala zimski san, naši najmlađi su bili vrijedni i odigrali gotov cijelu prvopričesničku ligu. Utakmice su igrale u raznim dvoranama po Zagrebu, a završnica će biti kako sada stvari stoje u sportskom centru Avenueball. Do kraja je ostalo još dva kola, a naši limači su trenutno drugi te ovo kolo imaju derbi protiv prvih. Želimo im sreću i da donesu Sv. Petru prvi trofej ove sezone.

U nedjelju 11.03. će u katedrali biti održana misa povodom početka proljetnog dijela KMNL-a koju će predvoditi kardinal Josip Bozanić s početkom u 18h.

Raspored naših ekipa pogledajte u nastavku, a cijeli raspored i tablice na: http://www.pastoralsportasa.hr/
Napominjemo samo da kako je to nova stranica, organizatori imaju još nekih problema, tako da tablice nisu u potpunosti točne. Nadamo se da će to biti uskoro ispravljeno.

Seniorska liga (Kušlanova):
1. liga: Sv. Petar 1 - Sv. Josip   12:40
              Sv. Petar 2 - Sv. Marko Križevčanin   10:40
2. liga: Sv. Petar 3 - Filozofski fakultet DI   10:00
              Sv. Petar SV - Sv. Nikola biskup - Bistra   odgođena utakmica

Krizmanička liga (OŠ Matija Gubec - Knežija):
              Sv. Petar - Sv. Mati Slobode   8:40
              Sv. Petar - Sv. Nikola biskup   10:00

Prvopričesnička liga (SC Avenueball, Slavonska 3 (blizu križanja s Heinzlovom)):
              Sv. Petar - Marija pomoćnica   8:15