Kao i svake godine sredinom rujna i ove godine počela je nova sezone Katoličke malonogometne lige. Tradicionalno su utakmice počele u subotu 15.09. u 8:00, ali ovaj puta na obnovljenim terenima III. Gimnazije u Kušlanovoj. Oko 11 sati održao se blagoslov terena kojem je prisustvovao veliki broj ekipa. Više čitajte u nastavku.

U svibnju ove godine, pred kraj sezone 2011/2012 na Kušlanovoj se pojavio natpis da se tereni neće moći koristiti zbog uređenja atletske staze. To je na trenutak razljutilo vodstvo KMNL-a jer su morali tražiti druga rješenja za održavanje zadnjih kola. Međutim nakon ljetnih praznika dočekalo je i njih i sve igrače KMNL-a lijepo iznenađenje. Nije uređena samo atletska staza, već cijeli kompleks. Tako su nogometni tereni dobili novu podlogu, nove linije i nove golove.

Tako je gušt bio vratiti se na Kušlanovu nakon ljetne stanke iako je kišno vrijeme pokušalo pokvariti radost poklonika ove lige. Sunce se pojavilo i nije bilo govora od odgodi kola što je smanjilo muke novom vodstvu lige.
Kako smo spomenuli u uvodu, oko 11 sati održao se blagoslov terenea koji je predvodio povjerenik za pastoral športa, vlč. Marijan Spehnjak i tako otvorio sezonu zajedničkom molitvom velikog broja ekipa.

Naše ekipe su te prošle subote imale polovičan uspjeh. Prva i četvrta ekipa ostvarile su pobjede, dok su druga i treća ekipa nažalost izgubile.
Prva ekipa je pobijedila u derbiju kola prošlogodišnjeg viceprvaka, Sv. Josipa sa 3:1; dok novaci u prvoj ligi, Sv. Petar 3, iako uz dobru igru, nisu uspjeli skinuti skalp prošlogodišnjim prvacima, Sv.Ivan apostol i evanđelista te su izgubili sa 2:0.
Kako Sv. Petar ove sezone ima 4 ekipe u prvoj ligi, što je ponavljamo povijesni uspjeh, jer se do sada to nikada nije dogodilo u KMNL-u, tako će dvoboji između ekipa Sv. Petra ove sezone biti česti. Već u prvom kolu snage su odmjerili druga i četvrta ekipa. Mlađi su bili s(p)retniji i odnijeli pobjedu od 2:1.

Navečer, sa početkom u 18:30 održala se misa na kojoj se službeno otvorila sezona KMNL-a i na kojoj se molilo za ligu i sve njene sudionike. Misu je predvodio pomoćni biskup zagrebački, msgr. Ivan Šaško. Nakon mise usljedila je prigodna zakuska uz druženje, a sve ekipe koje su bile na misi dobili su dodatnih 3 boda na tablici.

Sve rezultate i tablicu možete vidjeti na linku: http://www.pastoralsportasa.hr/league.php?l=1