U subotu 27.10. odigrano je posljednje kolo jesenskog dijela KMNL. Iako je ujutro kišilo, uspjele su se odigrati sve planirane utakmice. Isto tako odigrano je i prvo kolo Uskrs kupa, koji se ove godine igra po malo drugačijem sustavu. Igra se kroz cijelu sezonu i na ispadanje. Detaljnije o našim ekipama i ostalom čitajte u nastavku.

Kao što smo već i pisali, ŠD Sv. Petar ove sezone napravio je povijesni uspjeh i nastupa sa 4 ekipe u 1. ligi. Osim ove 4 ekipe, bivša krizmanička ekipa prijavila se u 3. seniorsku ligu. Međutim, neke ekipe podnijele su danak igranja u 1. ligi. Tako je uspjeh naših ekipa nakon polusezone polovičan. Najstarija i najmlađa ekipa bore se za vrh tablice, dok su dvije "srednje" ekipe trenutno pri dnu. Pa krenimo redom od najstarijih.

Sv. Petar 1 ove godine posložio je redove i krenuo u ligu punom snagom sa samo jednim ciljem, a to je osvajanje lige. Nakon pobjeda u prvih par kola, uslijedio je derbi s višestrukim prvakom iz Dubrave, koji je završio podjelom bodova. Činilo se da će to biti jedini gubitak bodova ove ekipe, no dogodio se nes(p)retan tijesni poraz protiv uvijek neugodnih Vrbana. Time trenutno ova naša ekipa dijeli 2. mjesto na tablici s još 3 ekipe. Vrh tablice suvereno drži prošlogodišnji prvak iz Utrina s maksimalnim učinkom u jesenskom dijelu. Međutim, njih još čekaju najjače utakmice na proljeće, tako da će nastavak sezone biti jako zanimljiv.

Sastav ekipe Sv. Petar 2 doživio je ove sezone promjenu nekolicine igrača uz uvijek istu okosnicu ekipe. To, i težak raspored na početku sezone, razlog su nekoliko uzastopnih poraza. Međutim, dečki su se kako je sezona išla uigrali i posložili kockice, tako da su pri kraju pružili puno bolju igru i rezultate. Iako su još uvijek u zoni ispadanja, nadamo se da će od proljeća ići  prema gore na prvenstvenoj tablici.

Sv. Petar 3 u najnepovoljnijoj je poziciji. Ozljede i još neki razlozi uzrok su loših rezultata. Imali su i jedan nesporazum sa satnicom u jednom kolu te se nisu pojavili na toj utakmici. Trenutno drže dno ljestvice s minusom ispred njihovih bodova. Nadamo se da će se dečki tokom ove zimske pauze "rekuperirati", zbiti redove i ozbiljnije krenuti u drugu polusezonu.

Sv. Petar SV i dalje nas ugodno iznenađuje. Najmlađa su ekipa u 1. ligi , ali usprkos tome se drže tik iza prve petorke na prvenstvenoj tablici, a odigrali su dvije utakmice manje. Nakon što su osvojili sve što se osvojiti dalo u krizmaničkoj ligi, pa  isto tako redom  od 4. do 2. seniorske lige, nastavljaju sa svojim uspjesima. Bit će zanimljivo vidjeti njihov uspjeh u prvoj godini igranja 1. seniorske KMNL lige.

Novoosnovana ekipa, Sv. Petar 5, sastoji se od prošlogodišnje krizmaničke ekipe i još nekih mlađih igrača. Oni tek skupljaju iskustvo igranja u seniorskoj ligi i imaju tek 1 bod, ali entuzijazma i volje im ne fali, pa vjerujemo da će i dalje napredovati.

Kada govorimo o ligaškom dijelu natjecanja, ne smijemo zaboraviti i naše krizmanike. Krizmanička ekipa ove godine sastavljena je od prvopričesnika koji su nastupali za tu ekipu zadnjih par sezona. Ima tu i ovogodišnjih krizmanika, ali ima dosta i mlađih dječaka koji su tek izašli iz prvoprvopričesničke konkurencije. Iako su neki naši dečki mlađi čak i 4 godine od nekih svojih protivnika, imaju već 1 pobjedu i 1 neriješeni rezultat iz 4 utakmice. Ako ova generacija ostane na okupu, sigurni smo da će se kroz koju sezonu boriti za vrh.

Novo vodstvo lige odlučilo se ove sezone za jedan eksperiment. Spojili su Uskrs kup i Božićni kup u jedan veliki Uskrs kup. Sve ekipe koje su se prijavile ušle su u isti bubanj, bez nositelja, i parovi su izvučeni. Igra se od početka  sustavom na ispadanje, tako da niti jedna ekipa koja želi ići do  vrha nema pravo na grešku.
Takav sustav ponudio nam je iznenađenje već u prvom kolu, gdje su vodeći na ligaškoj tablici ispali odmah na početku. Sve naše 3 ekipe koje su se prijavile (Sv. Petar 1, Sv. Petar 2, Sv. Petar SV) bile su uspješne u prvom kolu i izborile su nastavak natjecanja i igranje u osmini finala.
Tijekom zimske pauze trebalo bi se odigrati 2. kolo , ako voditelji lige uspiju naći termin za odigravanje u nekoj od zagrebačkih dvorana, u kojima je to, nažalost, skoro pa i nemoguće. U slučaju da u tome ne uspiju, kup će se kao i liga nastaviti na proljeće.

Na kraju spomenimo da su neke promjene, koje je donijelo novo vodstvo lige, bile uspješne, pa se nadamo da će liga i dalje napredovati. Sve informacije, rezultate i tablice možete pogledati na službenoj stranici lige: www.pastoralsportasa.hr