Završila je i još jedna sezona Katoličke malonogometne lige - Bl. Alojzije Stepinac. Stari novi prvak je ekipa Blaženog Ivana XXIII. iz Dubrave koja je u napetoj utakmici zadnjeg kola, koje je utakmicom protiv drugoplasiranog Sv. Josipa direktno odlučivala o prvaku, pobjedom od 1:0 obranila prošlogodišnji naslov. ŠD Sv. Petar ovim putem čestita prvacima i želi što veći uspjeh na državnom natjecanju! O uspjesima naših ekipa čitajte u nastavku članka.

S rezultatima ekipa Sv. Petra krenuti ćemo redom od najmlađih prema najstarijima.

Naši najmlađi, prvopričesnici, su ove godine u skraćenoj ligi, koja se igrala između 6 ekipa i to u samo dva vikenda, osvojila 3. mjesto! Ovim putem našim limačima čestitamo! Nadamo se da će slijedeće godine liga biti ipak proširena na više vikenda, jer većina naših prvopričesnika igra i u klubovima veliki nogomet i mlađekadetsku košarku za naš KK Sv. Petar, pa su osim 3 utakmice KMNL imali i još po dvije utakmice isti dan.

Naši krizmanici, ove godine vođeni od našeg kapelana Tomislava, trenutno drže 6. mjesto u 1. ligi za krizmanike. Sve utakmice su odigrane no tablica još nije kompletirana, jer se moraju dodijeliti bodovi za neodigrane utakmice protiv ekipe koja je odustala od natjecanja. Tako da na konačni plasman naših krizmanika još čekamo.

Naši najmlađi seniori, dečki iz četvrte ekipe ili kako su je oni htjeli nazvati Sv. Petar SV, ostvarili su 2. mjesto u 3. ligi. Iako većina igrača u ekipi ima samo 16 i manje godina, dečki svakim danom sve više oduševljavaju svojim rezultatima i dokazuju da prošlogodišnje drugo mjesto s turnira Petrovo nije slučajnost. Prošle godine su prvi put krenuli u seniorsku ligu, nakon što su osvojili u krizmaničkom uzrastu sve što se moglo osvojiti, i odmah u prvoj sezoni osigurali ulazak u viši rang. Ove godine odlične igre su potvrdili i plasirali se u 2. ligu. Bravo dečki!
Čestitamo i Tvrku Pajaliću i Domagoju Durlenu koji su završili na diobi trećeg mjesta liste strijelaca sa po 15 golova.

Naša 3. ekipa ostvarila je 7. mjesto u 2. ligi i tako ponovila sličan rezultat od prošle godine. Takozvanim "klincima" ove godine je najveći problem bio dolazak na utakmice. Kada bi došli u punom sastavu, gotove sve utakmice bi pobijedili, ali nažalost bilo je premalo utakmica na koje su došli u punom sastavu da bi ostvarili bolji rezultata i osigurali ulazak u 1. ligu.

Ove sezone Sv. Petar je bio jedina župa koja je imala 2 predstavnika u 1. ligi. Mlađi dečki, Sv. Petar 2, ove godine su ostvarili bolji rezultat od svojih starijih kolega i završili na 6. mjestu. Nakon ulaska u 1. ligu ove sezone, pokazali su da su stasali kao ekipa i da su spremni i na najveće pothvate.
Sv. Petar 1 ove godine je podbacio. Završio je tek na 8. mjestu, što je naspram prethodne 3 sezone kada je bio u samom vrhu, a prije 2 sezone i osvojio ligu, možemo reći razočaravajući rezultat. Nešto nije štimalo ove sezone u redovima prve ekipe te iako svi dečki treniraju mali nogomet u svojim klubovima, faksovima ili negdje drugdje, manjak zajedničkih treninga se osjetio. Nadamo se da ova ekipa nije još dala sve te da će slijedeće sezone opet žariti i paliti terenima Kušlanove gimnazije.
Čestitamo i našoj trojici najboljih topnika. Tako je Domagoj Skelin iz Sv. Petar 2 završio na drugom mjestu ljestvice strijelaca, sa 16 golova, što je jedan manje od prvog strijelca. Bojan Kubović iz Sv. Petra 1 završio je na 4. mjestu s 13 golova, dok Ante Džapo iz iste ekipe drži 8 mjesto s 11 golova.
Što bi tek bilo da su dečki igrali u istoj ekipi te da su se golovi i osvojeni bodovi prve i druge ekipe zbrajali?

Pred nama je Uskrs kup koji se održava ovog vikenda, 7. i 8.5. također na igralištima Kušlanove gimnazije. Sv. Petar će nastupiti s prvopričesnicima, krizmanicima i jednom seniorskom ekipom.
Nakon toga nam slijedi Turnir Petrovo - Sven Vuić krajem 6. mjeseca u organizaciji našeg Športskog društva.

Tablice i rezultate svih liga možete vidjeti na našoj stranici pod Nogomet, a detaljnije na www.knd.hr/kmnl