25 godina je prošlo od prvog Uskrs kupa, koji su organizirali mladi naše župe davne 1987. godine. Taj prvi Uskrs kup odigrao se na športskim terenima na Kozjaku, a glavni organizator je bio naš župljanin i sadašnji član našeg župnog pastoralnog vijeća Krešimir Buntak. Uz Krešimira, u organizaciji je sudjelovao i njegov brat Tomislav, također sada član našeg ŽPV, koji je kasnije postao i predsjednik Katolika na djelu, začetnika Katolične malonogometne lige. Uskrs kup 2012 će se održati ovog vikenda, 21. i 22.4., a detaljnije o svemu čitajte u nastavku.

Iz tog prvog Uskrs kupa krenulo je sve. Uskrs kupovi su se nastavili odvijati svake godine, no zbog rata, nekoliko godina se nisu održali. Nakon rata, Uskrs kupovi su se nastavili, a onda se 1998. godine krenulo i sa Katoličkom malonogometnom ligom. Kao što smo i spomenuli, ligu je pokrenulo Športsko društvo Katolici na djelu sa Tomislavom Bunatakom kao predsjednikom. Liga i kupovi se i danas uspješno održavaju i na tome se možemo zahvaliti našim župljanima.

Naravno, kada se priča od Uskrs kupu i KMNL-u, mora se spomenuti našeg dugogodišnjeg župnika, monsignora Matiju Stepinca. Inicijalna ideja Uskrs kupa bila je njegova i na njegovu inicijativu sve je i krenulo. Naš Matija je uvijek bio sportaš u duši pa je tako i na njegovu inicijativu osnovano i Športsko društvo Sv. Petar koje je danas najbrojnije društvo koje se natječe u KMNL-u. Možemo samo još jednom reći, Matija hvala Vam na svemu!

Ove godine Uskrs kup će se održati u malom nogometu u seniorskoj, krizmaničkoj i prvopričesničkoj konkurenciji te u mješovitoj odbojci za seniore. U malom nogometu za seniore nastupiti će naše 3 ekipe: Sv. Petar 1, Sv. Petar 3 i Sv. Petar SV. Također, naša župa imati će i po jednu ekipu među krizmanicima i među prvopričesnicima. U odbojci također nastupamo s jednom ekipom.

Kako ima jako puno utakmica na kojima naše ekipe nastupaju nećemo pisati kompletan raspored već ćemo samo navesti gdje i kada se natjecanja odvijaju.
Tako će se seniorski turnir odigrati tradicionalno na terenima Kušlanove gimnazije. Turnir počinje u subotu u 8 sati i skupine se igraju do 14 sati. U bilo koje vrijeme da navratite, neka od naših ekipa vjerojatno će igrati. Nastavak natjecanja je u nedjelju sa četvrtfinalima i s to početkom u 8h. Turnir završava finalom koje će se odigrati oko 12h.
U subotu, nakon što se odigraju skupine seniorskog dijela, na terene dolaze prvopričesnici. Dakle, klinci kreću u 14h, igraju bez prestanka, a finale će biti oko 17 sati.
Krizmanici će svoj turnir odigrati na popularnom Kegliću, terenu pokraj trga Franje Tuđmana. Turnir kreće u subotu u 8 sati, a finale se očekuje oko 14:30 sati.
Odbojkaši i odbojkašice igrati će svoj turnir u dvorani IX. gimnazije u Dobojskoj ulici na Trešnjevci. Turnir počinje također u subotu u 8 sati, a finale će biti u 19 sati.

I na kraju, ali i najvažnije, 25 godina Uskrs kupa proslaviti će se svetom misom u našoj župi Sv. Petra. Naš dobri župnik, velečasni Josip Golubić, prihvatio je ideju da se misno slavlje održi tamo gdje je i sve počelo. Misa počinje u 18:30, a nakon mise biti će podjela nagrada za pobjednike i prigodno druženje.

Dođite na Uskrs kup!